“Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut” – Peter Toonen en Hesther Selbeck

Meer weten over Bloesem Remedies Nederland? Klik op de onderstaande link:
https://www.bloesemremedies.com/

“Een ode aan de veerkracht en autonomie van de mens, die zijn leven herinricht en regie neemt voor verandering. Een actueel thema in deze tijd.”

Hesther Selbeck, schrijver van het boek “Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut” is vrijgevestigd systeemtherapeut in Nederland en in Catalonië.

Ze spreekt met Peter over hoe de mens zijn patronen kan doorbreken. En zijn angst kan omzetten naar vertrouwen en autonomie. Wat we hiervoor nodig hebben en wat kunnen we leren van paarden en de natuur.

Op haar 28steheeft Hesther een visioen van Mongoolse paarden, letterlijk ziet ze hen op haar netvlies verschijnen. Vanuit een diepe overtuiging neemt ze haar lot in eigen handen en besluit ze voor twee maanden te paard door Mongolië te trekken. Vol overgave en verbinding vind zij heling tijdens haar persoonlijke reis, waarna ze de innovatieve Contextuele Paardentherapie (CPT) ontwikkelt. Een systeemtherapie behandeling waarbij ze paarden centraal zet als co-therapeut, voor volwassenen en jongeren met complex psychiatrisch gedrag en hun ouders.

Ontwapenend eerlijk en met humor maakt ze in haar boek de lezer deelgenoot van haar persoonlijke ontwikkeling: haar zoektocht naar zingeving in estatic dance en meditatie, haar bestaansrecht in relaties en haar spirituele ingevingen en dromen.

“Het Mongoolsepaard, het meisje en de therapeut” is te verkrijgen in de (online) boekhandel en bij uitgeverij Elmar (www.uitgeverijelmar.nl).

Wil je meer horen over Hesther haar werk? Op woensdagavond 2 februari geeft ze een avondlezing bij Op Hodenpijl.

Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut – Hesther Selbeck

Kijk voor meer informatie op:

www.hestherselbeck.nl

Hesther Selbeck (1982) is ontwikkelaar en leidinggevende van de Contextuele Paardentherapie (CPT) programma’s, waarbij ze met haar team paardentherapie, het rijden van paardrijdtochten en systeemtherapie combineert. Ze werkt met ‘uitbehandelde’ jongeren (en hun ouders) en volwassenen. Daarnaast geeft ze trainingen en lezingen (o.a.TEDxHaarlem) over CPT. Ook schrijft ze artikelen voor systeem- en psychologische tijdschriften.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.