Het pakhuis van Dagobert Draghi; Esther van Fenema met Arno Wellens

Helikoptergeld ECB daalt neer van Toronto tot Moskou. Met andere woorden: het komt overal terecht, behalve daar waar het nodig is.

De huizenprijzen in Amsterdam zijn geëxplodeerd! Als voorbeeld; Een kamertje van 19 vierkante meter in stadsdeel Oost, kost 160.000 €. De oorzaak is volgens Arno Wellens dat de ECB er een sport van heeft gemaakt inflatie binnen Europa uit te lokken. Een aantal landen, zoals Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Cyprus, maar ook Frankrijk hebben grote moeite hun staatsschuld financierbaar te maken. Meer dan de helft van de landen in Europa hebben volgens Wellens hulp nodig. Maandelijks wordt er 80 miljard € de economie in gepompt door het te verdelen aan de centrale banken van de Europese landen, waarmee staatsobligaties van het eigen moederland worden ingekocht. Gevolg; landen worden lui, want dumpen hun tekorten bij de ECB waardoor zij niet meer op hun begrotingen hoeven te letten.

Terwijl dit medicijn bedoeld is voor probleemlanden wordt om het gelijkheidsprincipe binnen Europa in stand te houden, deze kwantitatieve verruiming bij alle landen doorgevoerd. Het dient daarmee geen economische doel maar slechts een juridische. Wellens; “Papa wil bier drinken dus het hele gezin moet aan het bier”.
Consequentie is nu dat in de landen die geen financieringsproblemen hebben de prijzen enorm worden opgedreven. Volgens Wellens onderkennen we de schadelijke gevolgen daarvan onvoldoende.

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.