Het parlement van de dingen; Joeri Tijdink met Thijs Middeldorp

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Je kan voor de stad Tokyo alleen, nooit ongestraft dagelijks 30 miljoen vis uit zee halen.

Thijs Middeldorp is mede-eigenaar van campagne- en ontwerpbureau Partizan Publik, medeoprichter van werkgemeenschap de Open Coop in de Amsterdamse Tolhuistuin, zakelijk directeur van het Amsterdams 4 en 5 mei comité, curator van het Groningse Atelier aan de Middendijk, en medeoprichter en voorzitter van energiecoöperatie Amsterdam Energie.
Partizan Publik is een romantisch reclamebureau. Volgens Middeldorp is het bureau: moediger, eerlijker, mooier, rechtvaardiger, slimmer, vrolijker en optimistischer.
Het “Parlement van de dingen” is ooit in een essay beschreven door de socioloog en filosoof Bruno la Tour. Middeldorp liep s’ochtends om 5 uur over de vismarkt in Tokyo en zag daar kilometers vis liggen als een prachtig schouwspel van krioelende mensen, geluiden van karretjes en de geur van vis. Tegelijk realiseerde Middeldorp zich dat je nooit dagelijks ongestraft ca. 30 miljoen vissen uit de zee kan “trekken”. Het idee om Het Parlement van de Dingen van Bruno la Tour ook in de praktijk te gaan brengen was geboren. Het idee over de relatie tussen de mens en natuur. “We miskennen de invloed van de “dingen” op ons leven.”


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.