Het publiek krijgt de media zij verdienen (2): Cees Hamelink, Jaap van Ginneken en Coen de jong

‘Journalisten laten zich gebruiken als doorgeefluik van bedrijfsleven, politiek en geheime diensten.’
Onder redactie van media professor, emeritus hoogleraar Cees Hamelink vindt een reeks gesprekken plaats over het belang van kritiek en de ernstige effecten van de strijd tegen kritiek voor de toekomst van de samenleving.
In deze tweede aflevering modereert Coen de Jong het gesprek met de communicatiewetenschappers Jaap van Ginneken en Cees Hamelink over kritisch denken in en over de media. Dat de Nederlandse dagbladen in Brusselse handen zijn gekomen en de opinievorming naar haar hand zet met nepnieuws, framing en andere journalistieke manipulaties. Zoals het NRC ‘sterreporters’ er op uit stuurt om al te kritische personen of organisaties moedwillig te beschadigen.
Zowel Hamelink als van Ginneken beschrijven hun eigen media ervaringen in de jaren zestig, en welke veranderingen er zich sindsdien hebben voltrokken. De kritische journalistiek van toen is aan het verdwijnen en heeft
plaatsgemaakt voor programma’s met uitsluitend journalistieke pretenties. Journalisten reflecteren niet alleen onvoldoende, maar laten zich bovendien gebruiken als doorgeefluik van het bedrijfsleven, politiek en de geheime diensten.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.