Het spookbestuur van Den Helder; Rob Scholte en Chris Aalberts

Chris Aalberts is Europa Correspondent en schrijft zich doorgaans blauw over de bewegingen in Brussel.
In deze aflevering van Café Weltschmerz iets heel anders. Een mooi voorbeeld van een onbetrouwbare gemeentelijke overheid. Chris Aalberts in gesprek met kunstenaar Rob Scholte over Den Helder, de gemeente waar Scholte in 2013 een eigen museum opende. Aalders is geboren en getogen in Den Helder en kent deze winderige parkeerplaats als geen ander en is voor dit onderwerp de gedroomde interviewer. Het verhaal in het kort:

0 (1)

Rob Scholte kreeg het oude postkantoor in bruikleen, maar de gemeente had andere plannen: er moest een nieuw gemeentehuis verrijzen op diezelfde plek, ondanks aanzienlijke maatschappelijke weerstand. De gemeente kwam haar afspraken met Scholte niet na, kwam met dwangsommen, maakte het onmogelijk voor Scholte een businessplan te maken en toen een wethouder publiekelijk toegaf dat de gemeente een fout had gemaakt, kostte hem dat zijn baan en zijn goede naam. Een gesprek over Den Helder, een gemeente waar behoefte is aan maatschappelijk initiatief, maar waar de gemeente datzelfde initiatief eigenhandig de nek omdraait. En: wat zegt dit verhaal ons over de staat van de Nederlandse democratie?


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.