Het wezen van water – Peter Toonen met Theo Claasen

Meer weten over Bloesem Remedies Nederland? Klik op de onderstaande link:
https://www.bloesemremedies.com/

Peter Toonen in gesprek met Theo Claassen (1951), auteur van het boek ‘Het Wezen van Water, verborgen dimensies ontsluierd’.

Geboren op een boerderij vlakbij de Waal ontwikkelde Theo een grote interesse voor de natuur en in het bijzonder voor water. Na zijn studie biologie werkte hij onder andere bij de provincie en het waterschap in Friesland (Wetterskip Fryslân). Gestaag groeide bij hem ook de fascinatie voor allerlei raadselachtige aspecten en minder harde feiten over water. Theo is een van de weinige wetenschappers die open staat voor alle wijsheidsbronnen.

Eind 2019 verscheen zijn dikke, veel omvattende boek ‘Het Wezen van Water’ (480 pagina’s, harde kaft, rijk geïllustreerd). In dit voor Nederlandse taalgebied unieke standaardwerk worden vele aspecten van water op een wetenschappelijk verantwoorde wijze voor het voetlicht gebracht. Dat zijn de vertrouwde domeinen van hoeveelheden water op aarde en het belang van water voor de mens, de watervoetafdruk, waterkringlopen, klimaat en klimaatveranderingen. Naast de fysisch-chemische en biologische waterkwaliteit is er ook uitgebreide aandacht gegeven aan de structuuraspecten in en de energetische kwaliteit van water.

Water is de meest bijzondere vloeistof die we kennen. Als bewoners van een waterplaneet bestaat ons lichaam ook voor het grootste deel uit water. Maar er is zoveel meer, want water is een waar wonder en het schijnbaar eenvoudige molecuul heeft nog niet eens al zijn geheimen prijsgegeven. Daarnaast wordt water al eeuwenlang vereerd en gebruikt in rituelen. Het heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mythen, legenden en religies. Zo vond deze blauwdruk van het leven zijn weerklank in de architectuur en schilderkunst, in muziek en getallensymboliek. Dit laatste aspect, gematria en water, is in dit boek voor het eerst uitgebreid belicht door Theo, die na een werkzaam rijk leven ‘met water’, zijn kennis met ons deelt van alle menselijke wijsheidsbronnen: van de harde feiten uit de wetenschap tot de minder harde uit de esoterie en gnostiek. Dat maakt dat dit prachtig vormgegeven en goed leesbare boek een geweldig inspirerend naslagwerk is geworden, waarin vrijwel alle bijzondere aspecten van water aan bod komen.

www.aquaversum.nl
www.stichtingwater.nl
Prof.Martin Chaplin | London South Bank University (lsbu.ac.uk)
Water and Light -Home
Wat is water | CeesKamp
Vortex Vitalis |Advies & zuiveringspraktijk voor particulieren en bedrijven
Water Is Life (Thomsen) | Rise Up and Sing
Water Is Life – Mni Wičoni (song forStanding Rock) SARA THOMSEN – YouTube

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.