Hoe groter de leningen, hoe groter de geldberg; George van Houts en Ad Broere

De basis waarop de banken hun geld creëren is het chartale geld. Door dat chartale geld weg te nemen is er geen basis meer voor geldcreatie.

Ons Geld, zoals dat nu bestaat is inmiddels 3 eeuwen oud. Het ontstond vanuit de behoefte van de adel en geestelijkheid om hun oorlogen en levensstijl te kunnen financieren. Als onderpand werden de burgers gebruikt die belasting moesten betaalden. Het geld dat men nodig had voor de oorlogvoering kwam van de bankiers, maar werden betaald door de burgers.
Het bankieren is altijd geheimzinnig geweest. Niemand vroeg zich ooit af waar het geld van de bankiers vandaan kwam en waar de waarde op gebaseerd was. Geld en schuld zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Ca. 94% van het geld is gebaseerd op schuld. 6% is chartaal, ofwel wettelijk geld. Die 6% is gefiatteerd geld waar toestemming voor is om het te creëren, 94% van het geld is digitaal geld en niet meer dan een vordering die de klant op de bank heeft op chartaal geld. Het huidige chartaal geld zijn onze bankbiljetten en munten die in omloop zijn. De bank geeft dus de klant een claim op het wettelijke geld. Daarom is het opmerkelijk dat wereldwijd het chartale geld moet gaan verdwijnen.
George van Houts is bestuurslid van de stichting Ons Geld, dat zich sterk maakt voor de geldstelsel hervorming. Bekend is hij vooral als acteur en schrijver van de theatergroep De Verleiders.
Ad Broere is econoom schrijver van het boek “Geld komt uit het niets”, goede vriend en belangrijke inspirator voor Van Houts.
Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.