‘Hoe het nu echt zit met het geldstelsel’; Paul Buitink en Wim Boonstra

Wim Boonstra schreef het boek ‘Geld, wat is het, wat doet het en waar komt het vandaan?’ Een boek ten behoeve van het universitair onderwijs als tegenwicht voor de Amerikaanse handboeken die voor het Nederlandse onderwijs slechts beperkt relevant is. Daarnaast heeft hij in zijn uitgave het thema ‘geldschepping’ uitgebreider aan de orde willen stellen dan voorheen in studieboeken het geval is. Volgens Boonstra wordt er rond banken en geldcreatie een debat gevoerd op basis van verkeerde feiten. Het boek behandelt de belangrijkste voorstellen die zijn gedaan om het stelsel te hervormen en veel zaken worden daarbij in hun historische context geplaatst. Zonder kennis van het verleden is het heden immers niet goed te begrijpen. Kortom Boonstra is een criticus van de critici. Hij ziet dat de huidige actuele thema’s veel complexer zijn dan hij in de huidige modellen in Amerikaanse handboeken terugvindt.
Wim Boonstra is speciaal adviseur en econoom bij RaboResearch Global Economics & Markets.
Naast zijn functie bij de Rabobank is Wim Bijzonder Hoogleraar Economische en Monetaire Politiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde, waar hij onder meer het vak geld- en bankwezen doceert. Boonstra heeft vele publicaties op zijn naam staan over tal van onderwerpen, waaronder Europese integratie, bancaire vraagstukken, internationale financiële stabiliteit en monetair beleid.
⚙️Deze aflevering is geadopteerd door designbureau MEGAVOLT, Amsterdam


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
Meest gelezen
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.
Meest gelezen