Hoe kunnen we omgaan met moslimterreur?; Hans van der Jagt en Umar Ryad

Hoe kunnen we omgaan met moslimterreur?


Onze gesprekken worden opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie of adopteer voor 100,00 euro een aflevering en kom met je naam in de leader: NL23 TRIO 0390 4379 13
Een derde en laatste gesprek met professor Umar Ryad over het jihadistisch Salafisme in Nederland. Het probleem is heel hardnekkig en kan je niet in een paar regels oplossen. Het verbieden van salafistische organisaties is wel mogelijk, maar je kan niet een wet ontwikkelen specifiek voor het salafisme omdat het gevaarlijk is. Je kan het wel verbieden wanneer personen en omstandigheden bewezen gevaarlijk zijn voor de rechtstaat. Hoe kan je orthodoxe moslims die binnen de wet hun geloof en gedachten verspreiden dat verbieden? Jongeren blijken echter massaal radicale uitspraken te doen; dat lijkt wel de toekomst van het salafisme in Nederland. Is dit niet in toenemende mate een kloof in Nederland of zelfs de opmaat naar een burgeroorlog? Volgens Ryad is dat een klein percentage wat het beeld vertekend en de sfeer verpest. Maar hoe gaan we hier mee om….?

 


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.