Hoe reëel is racisme? – Shohreh Feshtali en Chris van der Ende

Hoe reëel is racisme? Wordt iedereen met een donkere huidskleur in Nederland vroeg of laat slachtoffer van racisme? Is racisme exclusief voor ‘witte’ mensen? Hoe uit racisme zich en is het uit te bannen? Stuk voor stuk vragen die vaak niet aan bod komen in ‘het racismedebat.’ Wie komen er überhaupt aan het woord wanneer het over dit thema gaat?
Comedian Chris van der Ende en schrijver en presentator Shohreh Feshtali zijn in iedergeval niet de usual suspects die aanschuiven in talkshows of de ruimte krijgen in de dagbladen. Chris is geadopteerd en groeide op met een zwarte huid op het het ‘witte’ platteland. Shohreh vluchtte uit Iran en bouwde met succes en plezier een leven op in Nederland.
Zowel Chris als Shohreh plaatsen racisme in een ander perspectief. Voorbij
slachtofferschap en ‘koloniale mindsets’ praten ze nuchter over in– en
uitsluitingsmechanismen als universeel verschijnsel, uitgaan van eigen kracht en nog veel meer.

Meer weten over Cultuur onder vuur? Klik op de onderstaande link:

https://cultuurondervuur.nl/

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.