Identiteit is een gevoel; Harry Starren en Majid Ibrahim

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Harry Starren in gesprek met Majid Ibrahim over Golfstaten, inreisverboden en vluchtelingen.

Majid Ibrahim heeft een bijzondere achtergrond. Kwam 34 jaar geleden naar Nederland vanuit Iraaks Koerdistan. Hij is Financieel en ICT expert en was werkzaam bij KPMG. Ibrahim werkt nu in Oman en is Managing Director van Apex. Een veeleisende en invloedrijke club. Het gaat hem goed. Maar in zijn succesvolle loopbaan is hij dezelfde maatschappelijke betrokken man gebleven. Ibrahim wordt door Starren beschreven als warm menselijk, zeer intelligent en beschikkend over een groot doorzettingsvermogen. Hij spreekt vele talen waaronder Nederlands. Het gesprek gaat over de problematiek van de golfstaten, over inreisverboden, over vluchtelingen en over de betekenis van de Koerdische zaak. Tijdens de Iraans-Iraakse oorlog verbleef Ibrahim bij toeval in Nederland. Door de oorlog kon hij als Koerd niet terugkeren naar Oman. Hij voelt zich Nederlander. Zijn kinderen hebben een Frans paspoort, zijn vrouw heeft een Libanees en Frans paspoort. Identiteit, zo stelt hij, is een gevoel.
Harry Starren is voorzitter van de Federatie Nederlandse Creatieve industrie en decaan van de Nederlandse School.

 


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.