Import van onrust uit het Rifgebergte; Gert Jan Geling, Rachid Benhammou en Abdessamad Taheri

Er is grote sociale onrust In het Rifgebergte in het noorden van Marokko. Veel Nederlanders en ander Europeanen van Marokkaanse afkomst komen uit dat gebied. Bestaat er een exportgevaar van deze spanningen naar Europa? Wat gebeurd er in het noorden van Marokko en wat is daarvan de aanleiding?
Een vishandelaar werd twee jaar geleden in een vuilniswagen vermorzeld omdat hij zijn in beslag genomen viswaren nasprong. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen en de vishandelaar werd het symbool van een volksopstand. De corruptie, armoede, werkeloosheid en het ontbreken van basale voorzieningen als goede gezondheidszorg en onderwijs werden het semtex van de opstand. Het probleem daar bij is dat het Rifgebergte in haar ontwikkeling achter is gebleven bij de overige regio’s van Marokko.
Rachid is cultureel ondernemer en journalist. Absessamad is ondernemer en publicist.
📌Deze aflevering is geadopteerd door designbureau MEGAVOLT, Amsterdam

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.