In “Europa” zit iedereen aan het stuur te hangen; Boris van der Ham met Hans Hillen

De media accumuleert de emotie die zich vervolgens richt op de politiek.

“De Europese raden zijn inmiddels vleesgeworden complexiteit van onze samenleving waarin nauwelijks nog besluiten genomen worden.”

Voormalig CDA minister Hans Hillen is CDA’er op de rechterflank en ‘spindoctor’ avant la lettre. Was leraar in Hilversum en Bussum en daarna politiek verslaggever van het NOS Journaal. Was vervolgens twaalf jaar een invloedrijk Tweede Kamerlid van het CDA en onder meer fractiesecretaris. Na vier jaar voorzitterschap van het College van Zorgverzekeringen Eerste Kamerlid en in 2010 verrassend minister van Defensie in het kabinet-Rutte I i. Moest toen noodgedwongen flinke bezuinigingen accepteren en verdedigen. Politicus die niet schuwde door ferme uitspraken voor de nodige reuring te zorgen.

Boris van der Ham is een voormalige politicus voor D66. Hij zat van 23 mei 2002 tot 20 september 2012 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij landelijk voorzitter van de Jonge Democraten. Tegenwoordig heeft hij meerdere bestuursfuncties in maatschappelijke organisaties.
Het gesprek gaat over de politieke situatie in Nederland, over Europa en de veranderde invloed van Amerika.

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig!
NL23 TRIO 0390 4379 13


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.