Is er meer wantrouwen in de mannen- dan in de vrouwencultuur?; Rob Oudkerk en Ad van Nieuwpoort

Een gesprek in de serie over bestuurlijk wantrouwen met de theoloog, predikant en publicist Ad van Nieuwpoort.
‘De kerk is een religieus instituut waar naast de ernstigste dingen ook mooie, betekenisvolle dingen gebeuren.’
Van Nieuwpoort is binnen de kerk bezig met de herinterpretatie van de geschiedenis.
De ‘kerk’ is voor hem niet zozeer een gebouw, maar meer een plek waar de bijbel besproken wordt. Iedere locatie kan daar aan voldoen.
Is er meer wantrouwen in de mannencultuur dan in de vrouwencultuur? Volgens Van Nieuwpoort klopt dat beeld wel, er zitten meer mannen aan de knoppen, ook in de kerkorganisaties speelt dat. Er is veel wantrouwen rond de kerk, rond de godsdienst, de rituelen en de organisatie.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.