‘Je moet geld en krediet splitsen’; Paul Buitink en Martijn Jeroen van der Linden

Digitalisering is een goede reden om na eeuwen weer na te denken over geld. We hebben juist nu met de digitale technologieën een mooie kans om het geldsysteem opnieuw in te richten.

De essentie van monetaire hervormingen is dat je geld en krediet splitst. Je krijgt dan een monetair systeem en een financieel systeem. Het monetair systeem komt dan in handen van de overheid terwijl het financiële systeem privaat wordt geregeld. Er is nu een beïnvloeding van de politiek op de banken. Als de banken in de problemen komen wordt dat verhaald op het publiek. Om die reden wil Ons Geld een digitaal publiek geldstelsel implementeren.
Martijn Jeroen van der Linden promoveert op de TU Delft op het gebied van de monetaire systemen en is actief binnen de werkgroep Ons Geld.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.