Je moet zoeken naar mensen waar je het niet mee eens bent; Bert Brussen met Frits Barend

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13
“Ik zou wel eens met een keppeltje op door Amsterdam West willen fietsen.” “Toen wij van Vrij Nederland naar Nieuwe Revu gingen werden we lid van de NSB genoemd. Later van de VARA naar RTL4 waren we wel heel erg fout! Mensen als Marcel van dam die het schandelijk vonden’ maar wel 10.000 euro vroegen om het jaarverslag van de ING te presenteren.”

Bert Brussen in gesprek met oud-journalist Frits Barend. Samen met Henk van Dorp vormde Barend van 1999 tot 2006 voor RTL4 het duo Barend & Van Dorp.
In deze aflevering praat Bert Brussen met Frits Barend over zijn nieuwe boek. Handelend over de historische achtergronden van zijn familie, en de joodse cultuur. Verder over het antisemitisme, de bedreigingen aan minderheden, de allochtone Nederlanders, de holocaust, over “Het Gesprek”, Barend & Van Dorp, het morele gelijk binnen de media en de angst voor vernieuwing.

Frits Barend werd in Amsterdam in een joodse familie geboren.[ Hij ging naar het Vossius Gymnasium te Amsterdam en begon daarna een studie politicologie aan de Universiteit van Amsterdam maar brak deze voortijdig af. Begonnen bij Radio Veronica, was hij van 1972 tot 1986 redacteur bij het weekblad Vrij Nederland en van 1987 tot 1996 bij het tijdschrift Nieuwe Revu. Daarna werkte hij voor de VARA-tv en radio en was programmamaker bij RTL 4.
Barend & Van Dorp werd opgenomen in een gezellige sfeer, met nootjes op tafel. Spraakmakende gasten, emotionele onderwerpen en opvallende uitspraken maken dat je Barend & Van Dorp gezien moet hebben. De aflevering die het duo zelf niet licht zal vergeten is die, waarin zij vlak voor de uitzending bezoek krijgen van de Hell’s Angels. Ze worden mishandeld en bedreigd omdat ze deze motorclub een “criminele organisatie” hebben genoemd. Het programma groeit uit tot best bekeken dagelijkse late night show.
Na de beëindiging van het programma richtte Barend samen met Ruud Hendriks en Derk Sauer “Het gesprek” op. “Het Gesprek” werd op 2 oktober 2007 voor het eerst uitgezonden. Digitaal was de zender 24 uur per dag bij Canal Digitaal, UPC, CAIW en Ziggo te zien. “Het Gesprek” zond ook uit via haar eigen website en een eigen YouTube-kanaal.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.