Jehova’s getuigen, een christenfundementalistische eindbeweging: Francis Peters en Rudie Kagie

Francis Peters is als Jehova geboren, opgegroeid en heeft na 44 jaar afscheid genomen. Het verhaal van het echtpaar Peters en de strijd tussen geloof, waarheid en werkelijkheid.
Het Einde der Tijden komt er aan. Jehova’s hoeven zich zich uitsluitend met hun geloof bezig te houden want de wereld gaat toch ten onder. Jehova’s getuigen geloven dat zij de enige juiste religie hebben en dat de mensheid zich in de “eindtijd” bevindt, de laatste fase voordat God ingrijpt proberen zij hen te overtuigen van hun geloof. Jehova’s getuigen staan erom bekend dit te doen door getweeën van deur tot deur gaan, waarbij de leden van de geloofsgemeenschap hun boodschap aan de hand van de Bijbel en publicaties van het Wachttorengenootschap verspreiden.
Men treedt toe tot de gemeenschap door het ritueel van de volledige onderdompeling (doop) op (bijna) volwassen leeftijd; Jehova’s getuigen kennen geen kinderdoop. Wereldwijd zijn er zo’n 8,7 miljoen Jehova’s getuigen, waarvan in 2019 in België ruim 25.000, in Nederland ruim 29.000 en in 2012 in Suriname ruim 6.600.
Jehova’s getuigen beperken sociale omgang met niet-leden zo veel mogelijk.
Het bestuur van Jehova’s getuigen noemt zich het Besturend Lichaam. Hun kerkgenootschap heet officieel Christelijke Gemeente van Jehovah’s Getuigen.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.