Joodser dan dit krijgt u het niet: Paul Cliteur en Tamarah Benima

(Een voorlopig laatste gesprek uit een serie waarin de joodse samenleving centraal staat.)
Iedereen heeft een mening over joden, het Oude Testament, de Shoah en Israël. Maar wat weten we nu eigenlijk over het moderne jodendom? Rabbijn en journalist Tamarah Benima probeert vastgeroeste opvattingen zachtmoedig te ondermijnen in haar beginnerscollege jodendom.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer
Volgens Benima is het jodendom veel meer dan religie; het is een beschaving, vormgegeven door een volk. Wat zijn de verworvenheden van het jodendom? Hoe houd je een volk bij elkaar als je niet allemaal dezelfde taal spreekt en verspreid over de hele wereld leeft?[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.