‘Kauwgum en ander kattenkwaad’; Wassila Hachchi en Ate de Jong

Een politica en een filmer in gesprek over het kinderboek ‘Kauwgum en ander kattenkwaad’.
Het kinderboek geschreven door Ate de Jong over een vindingrijke tweeling en een uit de hand gelopen plan.
De tweeling Samson en Loïs heeft iets geweldigs bedacht: begraaffeesten organiseren voor kleine beestjes zoals hommels of regenwormen. Normaal zijn ze druk met het uithalen van kattenkwaad, maar dat moet even wachten, want nu willen ze geld verdienen om een huwelijkscadeau voor hun moeder te kunnen kopen. De feesten zijn een groot succes. Maar hun aanstaande stiefbroers denken dat er veel meer geld mee te verdienen is als er grotere dieren begraven worden. Huisdieren. Algauw sterft er in het dorp een kanarie onder verdachte omstandigheden…
Ate de Jong is filmregisseur, schrijver en filmproducent. Hij regisseerde zowel Nederlandse, Duitse, Britse als Amerikaanse films en series, waaronder Drop Dead Fred (met Rik Mayall), Highway to Hell en In de schaduw van de overwinning. Daarnaast schreef hij de boeken ‘Bombardement’ en ‘De stalen Madonna’.
Wassila Hachchi is politica. Van 17 juni 2010 tot en met 20 januari 2016 was ze voor de politieke partij Democraten 66 (D66) lid van de Tweede Kamer. In december 2016 publiceerde ze een (gratis) ebook Listen, Think, Speak, waarin ze haar vertrek uit de Nederlandse politiek toelichtte. Daarnaast richtte ze een online discussieplatform op. Sinds kort is zij na het vertrek van Alexander Pechtold opnieuw lid van D’66.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.