Keuzevrijheid voor wasmiddelen, niet voor economische systeem: Coen de Jong en Thomas von der Dunk

Een gesprek van Coen de jong met historicus Thomas von der Dunk over de Europese Unie en de verkiezingen voor het Europees parlement op 23 mei 2019.
We mogen wel stemmen voor het Europees parlement, maar de Europese regeringsleiders trekken zich weinig aan van de uitslag. Benoemingen voor de Europese Commissie gebeuren op basis van nationale belangen.
Mark Rutte is in paniek omdat de VVD de meerderheid kwijt dreigt te raken aan het Forum voor Democratie. Baudet is nu al van zijn Nexit-geloof gevallen en met Dirk-Jan Eppink maakt Nederland volgens Von der Dunk geen beste indruk. Spitzenkandidat Frans Timmermans is meer een bestuurder dan een politicus en is ook niet heel links.
In vergelijking met Duitsland begrijpt Nederland weinig van gezamenlijke Europese politieke belangen. Duitsland houdt veel beter het gezamenlijk belang in de gaten, waar Nederlandse premiers en ministers ‘afspraak is afspraak, regels zijn regels’ roepen terwijl ze zelf van Nederland een belastingparadijs maken.  
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer. 📌Cafe Weltschmerz is ook terug te vinden op alle grote podcast kanalen.



[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.