Koolmonoxide, een onderschat en onbegrepen gevaar: Rudie Kagie en René van Slooten

Langdurige blootstelling aan lage concentraties koolmonoxide kan zorgen voor lichamelijke of psychische klachten, zoals hoofdpijn en verwardheid. Vaak wordt, volgens chemisch technoloog en veiligheidskundige René van Slooten, bij die klachten echter niet aan een chronische koolmonoxidevergiftiging gedacht. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en tal van andere landen wordt de ernst van koolmonoxyde als bedreiging voor de volksgezondheid beter onderkend dan in Nederland, stelt Van Slooten.
In 2015 schreef de Onderzoeksraad voor de Veiligheid het rapport ‘Koolmonoxide – onderschat en onbegrepen gevaar’ over de impact van hoge concentraties CO op de gezondheid. Op aandringen van Van Slooten deed de Gezondheidsraad een vervolgonderzoek naar de effecten van lage concentraties. Dat leverde in 2019 een nieuw rapport op met schokkende resultaten: CO is tien keer giftiger dan gedacht, artsen herkennen de symptomen niet en speciale CO-melders zijn helemaal niet gevoelig genoeg. Uit de eerste berichten over de coronaepidemie in China concludeerde Van Slooten dat koolmonoxide een katalysator moet zijn van het proces; niet vreemd omdat koolmonoxide het immuunsysteem aantast. Het werd bevestigd door latere berichten uit Nederlandse ziekenhuizen over het onbegrijpelijke verloop van de ziekte bij veel patiënten, die averechts reageren op toedienen van zuurstof. Pogingen om de gezondheidsautoriteiten te waarschuwen, blijven tot dusver zonder resultaat.
https://www.njb.nl/blogs/koolmonoxide-de-stiekeme-stalker/
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.