Kopieert de VVD het EU-programma van D66?: Syp Wynia en Coen de Jong

Syp Wynia over Nederland en de Europese Unie. Sinds de Nederlandse burgers in 2005 de Europese Grondwet wegstemden is het aan het Binnenhof gewoonte geworden om sceptisch over Brussel te praten. Met als merkwaardig gevolg dat de tegenpolen Alexander Pechtold en Geert Wilders het er over eens waren dat Mark Rutte in Den Haag praat als Wilders, maar in Brussel als Pechtold.
Zo heeft iedere partij wel zijn gespleten tong over Europa. Links was eerst tegen de EU en nu meestal voor meer Europa, de SP daargelaten. Het CDA stond mede aan de wieg van de EU, maar geeft nu wisselende signalen. De VVD was eerst verdeeld en toen euro-sceptisch, om onder Rutte in wezen eurofiel te worden. Zit er nog wel licht tussen D66 en de VVD als het om meer macht naar Brussel gaat?’
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer. 📌Cafe Weltschmerz is ook terug te vinden op alle grote podcast kanalen.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.