Cees Hamelink: WHO “corrupt en incompetent”

YOUTUBE VERBIEDT KRITIEK OP “CORRUPTE” WHO

YouTube heeft twee columns verwijderd van journalist en fotograaf Ad Nuis voor Café Weltschmerz, waarin Nuis zich kritisch uitlaat over het coronabeleid. Dit wegens “medische desinformatie”.

De “Community richtlijnen” van de WHO verbieden letterlijk alle kritiek op het beleid van de WHO en nationale gezondheidsautoriteiten. Video’s waarin wordt getwijfeld aan het nut van maatregelen als “social distancing”, alternatieve geneesmiddelen worden aangeprezen of waarin de effectiviteit van vaccinaties wordt betwijfeld, zijn door YouTube verboden.

Bekijk de video op LBRY.tv:

Of luister naar de podcast op SoundCloud:


Interviewer Karel Beckman praat hierover met Cees Hamelink, (gepensioneerd) hoogleraar mensenrechten en volksgezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam, die jaren voor de Verenigde Naties heeft gewerkt en nog adviseur is geweest van voormalig Secretaris-Generaal Kofi Annan.

Volgens Hamelink is het bizar dat kritiek op de WHO wordt gezien als misleidende informatie, omdat de WHO zelf vaak genoeg schuldig is geweest aan het verspreiden hiervan. “Er zijn diverse onderzoeken geweest waarin is aangetoond dat de WHO misleidende informatie heeft verstrekt over geneesmiddelen en vaccins, met dodelijke gevolgen.”

Hamelink noemt de WHO een “incompetente, corrupte” organisatie, die doortrokken is van vriendjespolitiek, en die wordt geleid door een man, Tedros, die in zijn eigen land, Ethiopië, als minister een brute terreur heeft uitgeoefend. Hij vindt het dan ook onbegrijpelijk dat de Nederlandse regering klakkeloos achter de WHO aanloopt en dat er vrijwel niemand is in het parlement die hier vragen bij stelt.

Hamelink wijst ook op de dubieuze rol die wordt gespeeld door GAVI, de Vaccin Alliantie waar onder meer de WHO, de farmaceutische industrie en Bill Gates deel van uitmaken en die het beleid van de WHO in verregaande mate beïnvloedt. “Dit is een NGO die in Zwitsersland zelfs diplomatieke onschendbaarheid heeft weten te verkrijgen,” zegt Hamelink. “Zij kunnen op geen enkele manier door de autoriteiten worden gecontroleerd.”

Een dergelijk gebrek aan transparantie hoort volgens Hamelink niet thuis in een democratische samenleving.

In een rechtszaak die vorig jaar is aangespannen door theatermaker Ab Gietelink namens Café Weltschmerz in een eerdere zaak over de verwijdering van een video, stelde de rechtbank van Amsterdam overigens dat “een strikte toepassing door YouTube van haar beleid om uitsluitend content die in lijn is met de visie van de WHO en het RIVM toe te staan te beperkt [is] en in verband met de horizontale werking van de vrijheid van meningsuiting niet toegestaan.”

Volgens Hamelink is dit een terecht oordeel dat door de politiek ter harte zou moeten worden genomen.

https://www.cafeweltschmerz.nl/7-de-lachzakshow-van-arjen-lubach-column-ad-nuis/

https://www.cafeweltschmerz.nl/onze-kinderen-zijn-proefkonijnen-ad-nuis/

https://www.cafeweltschmerz.nl/kortgeding-youtube-verloren-en-gewonnen-ab-gietelink-en-pieter-lakeman/

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.

Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s?
Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/​

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?
https://cafeweltschmerz.nl/nieuwsbrief/​

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s?
Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.