Kritiek op Israël is niet per definitie antisemitisme; Rob Oudkerk en Hans Knoop

Eerste deel van een serie bij Café Weltschmerz over Antisemitisme.
Kritiek op de regering Israël is niet per definitie antisemitisme. Knoop ziet drie vormen van antisemitisme: religieus-, racistisch- en politiek antisemitisme. De grens van het antisemitisme ligt volgens Knoop bij het ontkennen van het bestaansrecht van Israël. Er wordt te weinig rekening gehouden dat het land zich in het Midden Oosten bevindt waar middeleeuws fundamentalisme hoogtij viert. Een regio ook waar terroristen actief zijn en Iran een kernwapen aan het ontwikkelen is. Wil je standhouden tegenover die overmacht dan gebruik je maatregelen die je niet verwacht.
Kritiek op een regering is volstrekt legitiem en hoort bij een democratie. Er is volgens Knoop binnen Israël meer kritiek op de huidige regering Netanyahu dan waar ook ter wereld.
Hans Knoop is journalist en 50 jaar nauw betrokken bij de staat Israël. Hij heeft o.a. in Israël de zesdaagse oorlog en de Jom Kippoeroorlog verslagen als correspondent. Er is weinig wat hem in Israël ontgaat. 50 jaar op de bres voor Israël, maar ook kritiek op Israël.

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.