‘laat je niet herdefiniëren tot wandelend besmettingshaard!’ Karel Beckman en Ramon Bril

Deze video is mede mogelijk gemaakt door de G10: kik hier: http://www.g10vandeeconomie.nl
De overheid bestempelt haar burgers als wandelende infectiehaarden. Allemaal een groot gevaar voor de gezondheid van een ander. Dit influenza seizoen, welke niet gepaard gaat met meer doden dan elk ander seizoen, zijn de overheden van de meeste landen een oorlog begonnen tegen de vrijheden van haar burgers. Het totalitarisme steekt op, en de makke burgers accepteren dat uit angst voor de dood. Het leven is gaan draaien om de angst om te sterven. Moed en vrijheid zijn echter sterke waarden die het mogelijk maken om een goed en gelukkig bestaan te vieren. Deze worden weggedrukt en dat is een aanval jegens onze vrijheid die afgeketst moet worden.
De maatregelen gaan al lang niet meer om een goedbedoelde actie om ons te beschermen tegen een tijdelijk gevaar. Ze gaan erom of wij als burgers over ons eigen leven beschikken – of dat we meesters hebben die voortaan over ons beschikken.
De Corona regels richten zich niet op zieke personen die een besmettingsgevaar vormen en daarom tijdelijk worden geïsoleerd. Ze worden verplicht opgelegd aan de hele bevolking. Ze definiëren alle burgers, ziek of niet, als wandelende besmettingshaarden – als een gevaar voor hun medemensen – alleen omdat er een virus in het land is.
En niet eens een bijzonder gevaarlijk virus: het aantal doden als gevolg van corona is de helft lager dan het aantal griepdoden in 2018.
Als wij dit nieuwe normaal accepteren, zijn we voor altijd onze vrijheid kwijt. Er zullen altijd virussen zijn, vaccins zullen altijd achter deze werkelijkheid aanlopen. De dwangmaatregelen van de overheid zullen nooit meer uit ons leven verdwijnen.
Daarom moeten we nu nee zeggen tegen de Corona -dwangmaatregelen. Als onze vrijheid ons lief is, als we niet willen dat corona een keerpunt wordt dat onze maatschappij verandert in een dictatuur, moeten we nu ons oude leven weer oppakken.
Neem gerust je eigen voorzorgsmaatregelen als je dat wil, maar zeg nee tegen de coronadwang!
Karel Beckman is freelance journalist, mede-auteur van De Democratie Voorbij (uitgeverij Aspekt, 2011) en auteur van De Staat Voorbij (Aspekt, 2017). Hij maakt zich sterk voor het ideaal van een vrijwillige samenleving, zonder macht of dwang. Zijn website is The Friendly Society.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.