Levenslast – Peter Toonen en Tommy Zwartjes

In de serie Weltschmerz boeken gaat Peter Toonen dit keer in gesprek met Tommy Zwartjes (1991), auteur van het boek ‘Levenslast’. Het boek is een filosofisch essay over zelfmoord en of het mag. Waarom schiet je je oma niet dood? Plegen dieren ook zelfmoord? Kunnen we in de toekomst nog wel dood gaan? Wat betekent leven? Wat zijn de meest gehoorde argumenten om geen zelfmoord te plegen? Waarom weerhouden mensen je ervan om zelfmoord te plegen? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen en inzicht in de feiten en misverstanden rondom suïcide.

Zelfmoord is een pijnlijk onderwerp, een belangrijk onderwerp en een onderwerp waar bijna iedereen wel eens direct of indirect mee te maken heeft gehad. Als je aan zelfmoord denkt, is het niet altijd makkelijk om erover te praten met vrienden en familie. In dit boek ontleed Zwartjes op filosofische wijze de voor- en tegenargumenten van de vraag ‘Mag je zelfmoord plegen?’.

Zwartjes is programmamaker en comedian maar ook ervaringsdeskundige op het gebied van depressies en suïcidale gedachten. Na een opleiding als cameraman en regisseur, studeerde hij filosofie. Sinds kort is hij begonnen aan de studie Toegepaste Psychologie als verdere verdieping op de werking van de menselijke geest. Het schrijven van ‘Levenslast’ was een keerpunt in zijn leven.

“Verhalen vertellen kan ik goed, maar ik kan ook dingen niet, ik kan niet altijd vrolijk zijn. Mijn creatieve brein kent vele depressieve en suïcidale periodes. Het bekende fenomeen ‘de clown met het masker’ is op mij volledig van toepassing”.

Te bestellen bij:

https://libris.nl/boek?authortitle=tommy-zwartjes/levenslast–9781716202865

https://www.bruna.nl/boeken/levenslast-9781716202865

Over Tommy

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.