Links, wees nu eens oprecht progressief!: Column Lale

De progressieven moeten weer echt progressief worden. Een oproep aan regressief links
Vorige week stond er een column in de Volkskrant, geschreven door Michiel Leezenberg. Volgens Leezenberg zou wetenschapsfilosoof Maarten Boudry een racist en islamofoob zijn en niet meer geloven in de gelijkwaardigheid van mensen. Dit haalt hij uit het interview dat Boudry gaf aan de Volkskrant. Lale analyseert het interview van Boudry en de column van Leezenberg. Zij komt op de conclusie dat daar niets van waar is en dat Leezenberg vooral dingen leest die er niet staan.
Lale doet een oproep aan regressief links om weer oprecht progressief te zijn en de religiecritici niet langer tegen te werken met de eeuwige racismekaart. Het debat is nu veel verder en de vergelijkingen met Anne Frank of het gooien met woorden als islamofobie en racisme maken geen indruk meer. Links moet consequent zijn met religiekritiek: niet alleen het christendom bekritiseren, maar ook de islam
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.