Lyme moet terug naar de teken-tafel: Ton Kuik en Ramon Bril

YME roept een grote verscheidenheid aan reacties op. Van “dit is een door teken overgedragen ziekte, die “hard to get, easy to cure” is, tot ” lyme leidt tot een  ontwrichtende multi-systeem multi-infectie ziekte, een TICKet to hell”. Ook medische deskundigen reageren heel wisselend, van uiterst begripvol tot ronduit ontwijkend, denigrerend of zelf angstig als het woordje “lyme” valt. Wat is er nu werkelijk aan de hand? In vervolg op de eerste uitzending “lyme: een stille pandemie” gaat Ramon Bril met Ton Kuik -besluitvormingsdeskundige, natuurkundige maar ook getraind in psychologie en management disciplines-  in meer detail op zoek naar de waarheid. Het is de hoogste tijd om deze stille problematiek met ongehoorde excessen en waar soms niets is, wat het lijkt, grondig te onderzoeken, onder de microscoop van integriteit te leggen, kortom “terug naar de TEKENtafel”. In deze episode wordt dieper ingegaan op de omvang en ernst van deze cryptische tekenbeet infectieziekten, op mogelijke behandelingen, over richtlijnen en over de internationaal optredende politisering van “lyme” . Aan het slot worden indringende oproepen gedaan aan diverse groepen van betrokkenen om gezamenlijk op zoek te gaan naar waarheid en wijsheid in een houding van dienstbaarheid en compassie. Ton luidt de noodklok, stelt voor om over TBD , tick borne diseases te spreken, in plaats van over het controversiële en beperkende Lyme begrip. Hij lanceert het TBD SOS initiatief als eerste fase van een systematische en zuivere beleidsanalyse van het werkelijke probleem, bezien vanuit patiënten en ex-patiënten EN vanuit een breed pallet aan klinische ervaringen en multi-disciplinaire inzichten. Het huidig mainstream denken dient verruimd, waar nodig gecorrigeerd, te worden met onderbouwde inzichten van anders denkenden.
Nadere reacties zijn te sturen naar TonKuik@tekenbeetziekten.nl
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.