Met digitalisering komt de leerling centraal te staan; Harry Starren met Kobus de Boer

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

“Heb je een goede docent dan krijg je goed onderwijs, heb je een slechte docent dan krijg je slecht onderwijs en heb je geen docent dan krijg je geen onderwijs.”


“We staan aan de vooravond van grote nieuwe mogelijkheden in het onderwijs. Het onderwijs werd in het verleden altijd georganiseerd rondom de docent. Nu gaan we het organiseren rondom de leerling. De digitale hulpmiddelen maken het mogelijk dat de leerling centraal komt te staan.”
Kobus de Boer is voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Onderwijsgroep Amersfoort. De Boer onderschrijft dat het niveau van het Nederlandse onderwijs goed is, maar veel beter kan. Het onderwijs staat aan de vooravond van grote verandering. Het is in beginsel mogelijk dat iedere leerling op eigen niveau onderwijs krijgt, zodat recht wordt gedaan aan het talent voor verschillende vakken, elk op eigen niveau met een diploma op maat op het eind.
Dat vergt het beschikbaar en toegankelijk maken van kennis. Zo kan de leraar een pedagogische rol vervullen. Wat nu terzijde wordt gedaan door sommige leraren wordt de kern van het vak.

 


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.