Met een rookgordijn op het verkeerde been gezet; Rico Brouwer en Vincent Böhre

Op 21 maart 2018 stemde Nederland tégen de wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten. Toch werd deze ingevoerd. Vincent Böhre vertelt hoe her afliep met de rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden. Deze werd aangespannen door stichting Privacy First en andere organisaties. Welke rechtszaken zijn er verder in voorbereiding?
Vincent Böhre is jurist en directeur van stichting Privacy First. Deze organisatie kijkt naar de cosmetische wijzigingen in de wet en de consequentie daarvan voor het vertrouwen in de politiek: ‘Met een rookgordijn van moeilijke woorden en aanpassingen probeert u de Nederlandse bevolking op het verkeerde been te zetten. Het lijkt net alsof er iets is veranderd, terwijl dit niet het geval is.’ (citaat uit de Internetconsultatie WIV2017).
Vincent Böhre vertelt verder in dit gesprek over zijn overleg met de veiligheidsdiensten dat volgde nadat in 2015 reeds juridische stappen werden aangekondigd.
Maar als het systeem om grootschalig mee af te luisteren al in 2013 door Nederland werd aangekocht, wat is dan nog de betekenis van internet consultaties, het referendum, de controlerende taak van de Tweede Kamer en van een gang naar de rechter?
verder lezen: petitie:https://petities.nl/petitions/de-wiv2017-is-niet-goed-genoeg-maak-een-betere-wetAankoop ARGO II https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nederland-bestelt-een-nog-verboden-spionagesysteem~bb104a70/
⚙️Deze aflevering is geadopteerd door designbureau MEGAVOLT, Amsterdam

We besloten bij de geboorte van Café Weltschmerz non-profit te zijn en dat willen we ook blijven. Wij willen onafhankelijk zijn van de overheidssubsidie’s en sponsoring, van politieke- en commerciële invloed, maar tegelijkertijd onze content wel voor iedereen beschikbaar houden. Om dat te kunnen blijven doen, vragen wij jullie hulp met een regelmatig klein of een eenmalig substantieel bedrag. Grotere bedragen kunnen via een ANBI-regeling. Met jullie bijdrage kunnen we Café Weltschmerz in de lucht houden, om in deze bizarre tijden vol desinformatie, tegenspraak blijvend te faciliteren.
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.