“Met SyRI wordt je sociale klasse bepalend”. Rico Brouwer, Ronald Huissen en Tijmen Wisman

Dinsdag 29 oktober 2019 diende de rechtszaak tegen de Staat over SyRI, het Systeem Risico Indicatie van de belastingdienst, waar -met de kennis van nu- ook Tweede Kamerfracties die er eerder vóór stemden, nu anders over denken.
📌 U kunt CafeWS helpen onafhankelijk te blijven, ook in 2020. Ga naar onze site en doneer; Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.
De initiatiefnemers van deze bodemprocedure: onderzoeksjournalist Ronald Huissen en Universitair docent Privacy en Data Protection Tijmen Wisman doen verslag en leggen uit wat er mis is met SyRI en de wet die het mogelijk maakt: “Met SyRI wordt je sociale klasse bepalend of je bij voorbaat verdacht bent. Een grondbeginsel van het strafrecht, de onschuldpresumptie, staat op het spel.“
De VN-rapporteur op het gebied van extreme armoede en mensenrechten uitte in een brief aan de rechtbank zijn zorgen over risicoprofileringssysteem SyRI: “Als SyRI geen volledige ontkenning van het recht op privacy is, wat moeten we ons daar dan wél bij voorstellen?”
 Links:
–          https://bijvoorbaatverdacht.nl/
–          https://bijvoorbaatverdacht.nl/vn-rapporteur-ernstige-zorgen-syri-volledige-ontkenning-recht-op-privacy/
–          https://platformburgerrechten.nl/over-het-platform/deelnemers/
–          https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33579-2.html[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.