Nederland is enorm kansrijk, maar moet stoppen met innovatiesubsidies: Column Ruud Koornstra

Volgens Ruud Koornstra is Nederland het rijkste land van Europa en tegelijk het smerigste. In een serie columns legt hij uit hoe we in tien jaar tijd een ‘Paradijs op Aarde’ kunnen realiseren. Nederland heeft alles in zich om succesvol te zijn, maar er moet wel totaal anders aan de knoppen gedraaid worden. Stoppen dus met innovatie subsidies!
Ruud Koornstra is activistisch en duurzaam ondernemer. Hij introduceerde de LED lamp in Nederland en was betrokken bij de oprichting van de energiemaatschappij Oxxio. Koornstra zet zijn missie voort, maar zijn inzet in nu vele malen groter. In 2030 moet de levensstandaard van alle wereldbewoners zijn verbeterd. Zijn ambitie wordt echter begrenst door polarisering, klimaatverandering en allerlei gevestigde belangen. Hoewel deze problemen allemaal door de mens zelf zijn veroorzaakt, kunnen wij deze problemen ook weer oplossen. Koornstra betoogt dat wij daarvoor maatschappijen anders moeten organiseren en techniek en innovatie moeten meer ruimte krijgen.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.