Nederlandse copyright-wet moet snel komen: Rejo Zenger en Rico Brouwer

De Europese Unie nam eind maart een richtlijn aan die de lidstaten verplicht om binnen twee jaar nieuwe copyright wetgeving te maken.
Rejo Zenger van Bits of Freedom legt uit hoe dat proces in zijn werk gaat en welke keuzes Nederland nu nog kan maken om de schade van artikel 17 (een verplicht internetfilter), te beperken.
Dit interview is het derde van een reeks over de nieuwe copyright directive 'artikel 13'. De richtlijn werd uitgelegd door Michiel Steltman van stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), wat de gevolgen ervan zijn op het vrije Internet en de vrijheid van meningsuiting vertelde Brenno de Winter. Je kan het hier terugzien.
Michiel Steltman https://www.youtube.com/watch?v=E7umEE0EkpI
Brenno de Winter https://www.youtube.com/watch?v=MrIAQLp6rM0
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.
Stichting Bits of Freedom komt op voor digitale burgerrechten en verdedigt het grondrecht op privacy en het grondrecht op communicatievrijheid van de Nederlandse burger. https://www.bitsoffreedom.nl/
In het interview refereert Rico aan deze clip van muzikant en producent Paul Davids: https://www.youtube.com/watch?v=JwG0bQ7WC3c
De richtlijn op de website van het Europees Parlement: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P8-TA-2019-0231+0+DOC+XML+V0//EN


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.