Niet de old-school ideologieën of de confrontatie’s van ‘Links met ‘Rechts’ zijn relevant

Confrontaties van Ideologieën zijn overwegend contraproductief.
Wij geloven in de kracht van het gesprek als bron van verandering en onze gesprekken zijn gefundeerd op kennis, ervaring, visie en idealen met onderwerpen die een breed maatschappelijke impact hebben. Onze gesprekken moeten iedereen beter informeren, los van politieke- of religieuze ideologieën.
Om die reden blijft Café Weltschmerz een pluriform platform, met de focus op bestuurlijke perversiteit en systeemfalen. Niet de ideologische confrontaties van politiek “Rechts of “Links” leveren de oplossingen. Wij zijn om die reden ook niet te claimen door welke groepering ook. Wel komt u onze gasten en interviewers met hun inzichten overal in debatten tegen.
Op 13 januari j.l.  was Café Weltschmerz onderwerp van een “Twitter fittie” waarin ons werd verweten omwille van subsidie, geen ideologische keuze te maken. Een idiote veronderstelling, weet iedereen die ons volgt, want we hebben geen subsidie en doen niet aan ideologische keuzes. We zijn slechts volop afhankelijk van donateurs.
 

 

Van “eruit gooien” was geen sprake. We laten ons niet claimen, want we zijn géén exclusief platform voor ideologen van links of van rechts, of welke religieuze stroming ook. Wat Niemoller blijkt te ontgaan is dat hij zeker als gast bij Café Weltschmerz welkom blijft. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de uitspraken van gasten, wel moeten wij afgerekend kunnen worden op de uitspraken van onze interviewers of ’tafelheren’. 
 

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]
 
 
 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.