Nog trots op de pride maand..? – De Tafel Van Feshtali #6

In alweer de zesde aflevering van De Tafel van Feshtali gaat Shohreh in gesprek met Caroline Franssen, Laila Mol en Patrick Savalle.Coach Caroline (Pro-Vrouw) bespreekt de zogenaamde ‘pride month’, transsitie-spijt en de negatieve effecten van geslachtsverandering voor de positie van de vrouw. Hoe gevaarlijk is het dat een mannelijke verkrachter zich naar vrouw laat ombouwen om vervolgens in een vrouwengevangenis te worden geplaatst?

Neerlandica Laila Mol gaat dieper in op de gevaren van kunstmatig en prescriptief taalgebruik, met het oog op het vervangen en aanpassen van woordgeslacht en voornaamwoorden. Is ‘hen gaat naar de supermarkt’ überhaupt nog wel begrijpelijk? Wat doet dit met kinderen die dit op school leren?

Tot slot legt vaste gast Patrick Savalle uit waarom het volgens hem oneerlijk is dat transvrouwen meedoen aan vrouwensport. Hij bespreekt ter onderbouwing hoe mannen en vrouwen van elkaar verschillen, en altijd zullen blijven verschillen.

Ook Comedian en Sidekick Chris van der Ende schuift weer aan om zijn ongezouten mening over bovenstaande kwesties te ventileren.

Kortom, een uitzending die je niet mag missen.

Incidentenoverzichten Voorzij: https://www.voorzij.nl/incidentenoverzichten/

What is a Woman?: https://twitter.com/vickideejay/status/1665140818171031553?s=48&t=Pamdf2_dhl2dzoI7udZ48A

Documentaire Dysphoric: https://www.youtube.com/watch?v=w8taOdnXD6o

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.