Onbeteugelde macht vermorzelt kritisch vermogen (2); Stan van Houcke en Karel van Wolferen

De afwezigheid van countervailing power (2)
Als je machtshebbers wilt intomen of bij de les wilt houden heb je de journalistiek en het publieke debat als tegenkracht nodig.
Deze aflevering is geadopteerd door 
Rusland & Oost-Europa Academie
Gerben Kegel

Een greep uit het gesprek:
@ We zitten in een unieke situatie met omstandigheden en persoonlijkheden die uniek zijn. Een relatie leggen met processen uit de geschiedenis gaan daarom niet op.
@ Er bestaat geen internationale community. Alles wat namens de wereldgemeenschap bepaald wordt komt uit de koker van Amerika. De enige die daarin dwars liggen zijn de Russen en de Chinezen.
@ Amerika had in de periode van de koude oorlog bondgenoten. Amerika is een imperium geworden. De mate waarin Amerika bondgenoten in het verleden dwong om dingen te doen bleeft toen binnen de perken.
@ De Europeanen zijn vazallen geworden van de Amerikanen. De definitie van ‘bondgenoten’ is niet meer van toepassing op de NAVO.
@ De Neocons maken danspasjes van vreugde. Van Amerika een wereldmacht maken en de planeet domineren. Full spectrum dominance.
@ De journalistieke verslaggeving over Syrië laat Amerika bijna geheel buiten beschouwing terwijl juist het de aanstichter is.
En meer……..
Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.