Onderwijs, migratie-achtergrond en cultuur: Eric C. Hendriks en Sujet Shams

Over cultuur- en migratie achtergrond in het onderwijs. Verschillende groepen zijn succesvoller in het onderwijs dan andere. Dat is vaak een ongemakkelijk feit. Eric C. Hendriks en Sujet Shams kijken naar de culturele divergenties in het onderwijs. Wat zijn de politieke- en culturele spanningen bij studenten die zich aanmelden aan een universiteit buiten hun eigen culturele zone?
Eric C. Hendriks doet als socioloog onderzoek aan de universiteit van Bonn naar de interactie van diverse groepen in het onderwijs. Wat zijn de verschillen tussen de drie cultuurzone’s: Amerika, China en Oost Azië? Wat zijn de politieke spanningen binnen het onderwijs tussen die verschillende groepen? Het gaat hierbij vooral om de vraag hoe zowel studenten als universiteiten omgaan met het onderwijs.
Sujet Shams is geboren in Kabul (Afghanistan), is afgestudeerd aan de UvA in European studies en studeert op dit moment filosofie.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.