ON/OFF – de gebreken in de digitale wereld; Ruben Munsterman en Sidney Vollmer

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13
Sidney Vollmer schreef het boek ON/OFF, Op zoek naar balans in digitale tijden. Over gebrek aan eerlijkheid, gebrek aan empathie en verslaving in de digitale wereld.

Sidney Vollmer (1983) is regisseur, schrijver, Copywriter en mediadeskundige. Na zijn master filmwetenschappen studeerde hij aan de filmacademie in Amsterdam. Daar rende hij na anderhalf jaar gedesillusioneerd weg, maar niet voor hij de geprezen korte sciencefictionfilm ADAM schreef en regisseerde. Vollmer maakt commercials, blogt op vollmer.nl en schrijft scenario’s voor korte films en columns voor NL30 en LINDA. In oktober 2011 verscheen zijn debuutroman Alles ruikt naar chocola en nu het onlangs verschenen boek ON/OFF.
ON/OFF handelt over het zoeken naar de balans van het digitale tijdperk. Digitalisering heeft veel goeds gebracht, maar heeft ook een keerzijde.
Een openhartige zoektocht naar meer balans in digitale tijden. De hoeveelheid digitale technologie groeit onstuimig en maakt ons leven stukken aangenamer. Alleen… steeds meer mensen krijgen door dat we daar een flinke prijs voor betalen. Maar welke precies? Wat gebeurt er met onze creativiteit, onze cultuur en ons zelfbeeld door al dit gemak? Zijn we te afhankelijk geworden? En kunnen we daar nog iets aan doen, zonder afscheid te hoeven nemen van het goede dat het ons óók brengt? Vollmer bespreekt in het boek zijn eigen worsteling met digitale verlokkingen. Van de videobanden, msn-chats en Nintendo 8-bit uit zijn jeugd tot algoritmes, big data en het nepnieuws van nu. Hij laat zien welke belangrijke voorlopers onze huidige digitale wereld kent, hoe ver de macht van digitale technologie reikt en welke stappen we kunnen nemen om onze afhankelijkheid – ons digitalisme – te lijf te gaan.

 


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.