Onrechtvaardigheid als motor: Paul van Buitenen en Frans Bromet

Meester documentairemaker Bromet in gesprek met meester klokkenluider Van Buitenen.
Belangrijk bij Klokkenluiders is volgens Van Buitenen, dat zij misstanden melden die ernstige maatschappelijke gevolgen hebben en waar een organisatie bij betrokken is.
Paul van Buitenen heeft een van de weinigen in Nederland een ‘glansrijke’ geschiedenis als klokkenluider. Eerst binnen de Europese Unie, nu een landurig en grondig onderzoek naar de processen van voor, tijdens en na de vuurwerkramp. Weinig klopte en uit zijn onderzoek komt een beeld naar voren van een overheid die niet wenst te leren van haar eigen fouten. De schuldvraag werd vooraf aan het onderzoek bepaald en het totale onderzoek werd in de schoenen geschoven van de voormalige eigenaren van de vuurwerkfabriek. De overheden troffen géén blaam! Van Buiten spreekt van gemanipuleerde onderzoeksbevindingen, verkeerd geïnterpreteerde getuigenverklaringen en gefingeerde contra-expertises.
Van Buitenen heeft nu, samen met de voormalige eigenaar van de vuurwerkfabriek, een oud politieman en de weduwe van een brandweerman aangifte gedaan.
Bekijk deze video op YouTube:


Bekijk de video op LBRY.tv:

Luister de podcast op SoundCloud:

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.