Onze steun aan de islam; Hans Moll en Carel Brendel

Onze gesprekken worden opgenomen in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie of adopteer voor 100,00 euro een aflevering en kom met je naam in de leader: NL23 TRIO 0390 4379 13
 

“Godsdienst interesseert ons niet, maar als het om de islam gaat tonen we onze interesse”.


Over de ramadanjournalistiek en onze steun aan de islam. Oud journalist van het AD Carel Brendel en islam deskundige in Nederland in gesprek met oud journalist Hans Moll.
De houding van de links politieke organisaties naar de islam blijkt opmerkelijk welwillend. Er wordt steun gegeven aan mensen en organisaties de de hoofddoek propageren. De politietop die bereid is het hoofddoekje toe te laten vanuit de i.v.m. de diversiteit is daar een voorbeeld van. Op 16 mei heeft de Universiteit van Amsterdam in de Oude Manhuispoort een Legal expat meeting georganiseerd om te kijken hoe ze processen kunnen sturen om de hoofddoeken in de samenleving toegelaten te krijgen. Het afdwingen van de hoofddoek op plekken waar dat nu nog niet mag. De Stichting Democratie en Media was een van de betrokken organisaties. De aanleiding voor deze bijeenkomst was de uitspraak van het Europees hof van justitie in februari 2017 waarbij een beveiligingsfirma gelijk kreeg bij de weigering van personen met een hoofddoek. Deze firma wilde een neutrale uitstraling hebben.
Onder duidelijke voorwaarden ging het hof daarin mee. islamitische, linkse en feministische kringen zetten nu met een lobby de tegenkrachten in. Uitspraken van de rechtelijke macht die de neutraliteit van de overheidsorganisaties moeten garanderen worden nu door lobby organisaties aangevochten en krijgen steun van links, feministen en universitaire zijde.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.