Oorzaak klimaatprobleem is overconsumptie niet overbevolking: Ernst-Jan Kuiper en Sven Hulleman

Sven Hulleman in gesprek met Extinction Rebellion actievoerder en woordvoerder Ernst-Jan Kuiper. Als promovendus in de klimaatfysica bestudeerde Kuiper de ijskappen in Groenland. In deze periode raakte hij overtuigd van de urgentie van het klimaatprobleem. Als lobbyist probeerde hij deze problematiek aan te kaarten bij pensioenfondsen en energiemaatschappijen, maar werd overruled door de lobbykracht van bedrijven als Shell. Kuiper besloot zich aan te sluiten bij Extinction Rebellion. Door middel van Non-violent direct action hoopt Extinction Rebellion de overheid tot actie te bewegen. 📌 U kunt Cafe Weltschmerz ook met een donatie, helpen pluriform en onafhankelijk te blijven.
Op onze site vindt u alle informatie; Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.
Kuiper signaleert twee grote problemen die een oplossing van het klimaatprobleem belemmeren. Ten eerste doet de overheid nog steeds te weinig. 'Erken dat we in een existentiële crisis verkeren die het klimaatakkoord niet gaat oplossen, aldus Kuiper. Ten tweede wordt de politieke agenda nog steeds bepaald door het bedrijfsleven, lobbyisten en economische belangen. De acties van Extinction Rebellion richten zich dan ook volledig op de overheid die het nalaat de burgers te behoeden voor de gevolgen van de klimaatverandering terwijl zij al tientallen jaren over deze kennis beschikte. De acties van Extinction Rebellion moeten een kentering teweeg brengen, en de burger speelt een hele belangrijke rol.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.