Op naar nieuw onderwijs – Nieuwe Wereld Ondernemers

In deze derde aflevering van Nieuwe Wereld Ondernemers gaat Olaf Weller van Keuze Vrij Bij Mij, in gesprek met Kelly van de Goorbergh en Judith Kalb die een nieuwe basis- én middelbare school starten in Vlaardingen, genaamd De Ondernemende School – Natuurtalent. We bespreken waar ze tegenaan zijn gelopen met hun eigen kinderen en wat hun drijfveren zijn om deze school te gaan ondernemen.

Ingrid Busink, mede-oprichter van De Ondernemende School schuift ook aan. Haar organisatie helpt ouders en leerkrachten, zoals Kelly en Judith, bij het opzetten van een nieuwe school. Tegenwoordig starten er veel B3 scholen, maar De Ondernemende School doet het anders en begeleidt vooral het opzetten van B1 scholen die door de overheid bekostigd worden. Hierdoor wordt het onderwijs voor meer mensen betaalbaar. In hun ogen is er ook als B1-school veel winst te behalen qua vrijheid voor de leraren en de leerlingen.

Ingrid vertelt over de opzet en visie die de afgelopen jaren vanuit de ervaring met het opzetten van scholen is ontwikkeld en nu samen met andere initiatiefnemers wordt gerealiseerd.
Kelly van de Goorbergh en Judith Kalb verzamelen op dit moment de benodigde handtekeningen voor hun Ondernemende School Natuurtalent in Vlaardingen. Je kunt hen (en andere initiatiefnemers) helpen door je handtekening te zetten in jouw regio: [https://www.deondernemendeschool.nl/initiatieven-van-de-ondernemende-school/](https://www.deondernemendeschool.nl/initiatieven-van-de-ondernemende-school/ “?”)

We leven in een tijd waarin ondernemers enorme uitdagingen voor hun kiezen krijgen. We weten steeds beter wat we niet meer willen, maar wat willen we dan wél? Middels Nieuwe Wereld Ondernemers zoeken we naar antwoorden op die vraag. Dat doen we door ondernemers, pioniers en experts te interviewen en door gelijkgestemde ondernemers live en online bij elkaar te brengen in hét nieuwe ondernemersnetwerk voor verbinding, inspiratie
en co-creatie.

Ga naar [https://nieuwewereldondernemers.nl/](https://nieuwewereldondernemers.nl/ “?”) voor meer informatie over dit netwerk, vind bijeenkomsten bij jou in de buurt of help mee om deze te organiseren.

Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Waardeer je onze video’s? Help ons in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz en word Stamgast!

Registreren

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze nieuwe video’s? Klik hierboven dan op Abonneren!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.