Op zoek naar nieuwe invalshoeken in de creatieve industrie (1 t/m 6); Harry Starren

Centraal in deze serie staat de vraag: hoe kan het beter, anders, “creatiever”. We zijn opzoek naar nieuwe invalshoeken én naar de samenhang daarachter. Hoe schakelen we elkaar in en benutten we het potentieel van het land? (Een serie van 13 afleveringen. Hier de eerst 6 gepubliceerd.)
 

Harry Starren is Federatievoorzitter verbonden aan de Nederlandse Creatieve Industrie en directeur van Ithaca International, gevestigd in Amsterdam en Nice. Starren kwam met het idee voor een gespreksmarathon. Een marathon met 13 vertegenwoordigers uit de creatieve industrie. In drie blokken van vier uur, één aaneengesloten ‘ketting’ interviews, van elk 20 minuten.  Het idee was dat de gesprekken continuïteit hebben en doorgaan waar deze in het voorgaande gesprek zijn gestopt. Iedere gast moest daarom aanwezig zijn bij het gesprek dat aan hen voorafging.
Alle geïnterviewden staan bekend als creatief en eigenzinnig. Prominent in hun vak, maar niet bij iedereen bekend. Deze reeks moet het beeld geven van de stand van zaken in alle sectoren met een perspectief over de toekomst op elk van die terreinen.
 
Gabriel Oostvogel was tot 1 januari 2018 directeur van de Doelen in Rotterdam. Het gesprek gaat over de culturele ontwikkeling van Rotterdam en de rol van De Doelen.

 
Yvonne Brandwijk is Fotograaf. Samen met haar collega Stephanie Bakker portretteerde de steden van de toekomst, onder de titel Future City’s. Tijdens hun onderzoek “stuitte” ze op een lijst van McKinsey met nieuwe, opkomende, onbekende wereldsteden.
Is het niet verstandig als er een “hoogdravend” advies komt van de SER, om daarnaast, gelijktijdig aan professionals te vragen wat zij van dat SER-advies vinden?
Hans Kamps is econoom, maatschappelijk ondernemer en bestuurder. Ooit de oprichter van het Bureau voor economische argumentatie en kroonlid van de SER.
Hans Luyckx is mededirecteur van IJsfontein een ontwikkelstudio in gaming. Zij ontwikkelen vooral games voor educatie. “Play for learning serious impact”. Luyckx vindt dat mensen bang zijn om te verliezen en bang zijn om niet te krijgen wat anderen krijgen.
Jacqueline Cramer was minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in het kabinet-Balkenende IV. Tegenwoordig is zij Hoogleraar Duurzaam Innoveren.
DEZE AFLEVERING IS GEADOPTEERD DOOR;
Johanna Kroon
Waarom zou je een industrie, die van zichzelf al zo leuk is moeten stimuleren?
Syb Groeneveld is sinds 2017 directeur van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie. Zij houden zich bezig met architectuur, vormgeving en digitale cultuur. Het geld voor het fonds komt uit de cultuurbegroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.
 
[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.