Over CETA, een heftig verdrag; Arno Wellens met Hajo Smit

Arno Wellens en Hajo Smit over CETA; een heftig verdrag waar geen discussie over is.

ceta
De Belgen hebben een paar uur na dit interview een akkoord bereikt over CETA. Het handelsverdrag met Canada zou getekend worden tijdens een top in Brussel op 27 oktober ’16, maar de Canadese premier Trudeau zegde af omdat de Walen niet akkoord wilden gaan. De afspraken moesten nog voorgelegd worden aan de parlementen.
De deelregeringen en de federale regering kwamen alsnog donderdagochtend om 10.00 uur samen in de ambtswoning van de premier om te proberen tot een oplossing te komen. Dat is uiteindelijk rond het middaguur gelukt.
Premier Michel zegt dat nog voor middernacht de parlementen van de deelstaten en het federale parlement zich over de afspraken moeten uitspreken. Als zij akkoord gaan, kan België het verdrag ondertekenen.
De vraag in dit gesprek tussen Arno Wellens en Hajo Smit gaat over de werking van het verdrag en de gevolgen op termijn.

Doneer Café Weltschmerz, we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

(Disclaimer: Wij betalen over uw gift in Nederland belasting)


Podcast

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.