Over de hardvochtigheid van de Nederlandse bureaucratie; Arno Wellens met Katinka Simonse

Een schrijnend verhaal over de hardvochtigheid van de Nederlandse bureaucratie, waarbinnen Nederlands recht, winnen verliezen betekend……..

 

In 2004 verkreeg TINKEBELL (Katinka Simonse) landelijke bekendheid met een handtas die zij gefabriceerd had van het bont van haar eigen kat. Zij gaf daarbij aan het dier zelf gedood te hebben, door het de nek te breken en te villen [1]. Doel van dit werk was de vraag op te roepen waarom het wel maatschappelijk geaccepteerd is productiedieren als koeien en varkens te doden voor consumptie, maar een huisdier niet. De twee jaar oude kat was volgens TINKEBELL gedeprimeerd.
In dit gesprek gaat het over een Afghaanse familie Amiri die vluchtte voor de Taliban, naar Nederland kwamen en hier een verblijfsvergunning kregen. TINKEBELL reisde in maart 2015 naar Afghanistan, uit bezorgdheid over het lot van Feda Amiri en zijn dochter Tamana, die hem was gaan zoeken. Er ontstaat ophef als ze de situatie volgens Omroep Brabant “een toneelstukje” noemt.

Doneer CAFÉ WELTSCHMERZ we hebben uw hulp echt nodig! NL23 TRIO 0390 4379 13

 


Podcast

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.