Over de politieke munt die “Euro” heet; Arno Wellens met Jean Wanningen

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

Over de Euro; na 7 jaar doormodderen is er niet echt een verbetering tot stand gekomen.

 

Arno Wellens in gesprek met Jean Wanningen over de euro, het democratisch tekort bij de EU, en Gloria Wekker.
Jean Wanningen is als redacteur en als columnist actief bij weblog De Dagelijkse Standaard en bij Follow The Money. In het verleden was Wanningen als venture capitalist werkzaam. Daarnaast ook als ambtenaar in Brussel als monetair econoom. Zijn Brusselse ervaringen verwerkte Wanningen in een boek met de titel ‘Het Eurobedrog’.
In dit gesprek legt Wanningen aan Arno Wellens uit waarom hij niet enthousiast is over de euro, steevast door hem een politieke munt genoemd. Wanningen vindt het spijtig dat er in Nederland geen inhoudelijk debat plaatsvindt over de vraag of de euro wel zo goede munt is voor ons land. Het debat over het immigratievraagstuk wordt volgens Wanningen evenmin goed gevoerd. Niet de ratio maar de emotie is hierin doorslaggevend. Wie terechte kritiek heeft op “wir schaffen das” wordt weggezet als racist of fascist. Wanningen verwacht niet dat de oplossingen voor de grote vraagstukken afkomstig zullen zijn van de Nederlandse universiteiten. De kwaliteit van het onderwijs is sterk achteruit gehold en door de komst van zogenaamde ‘safe spaces’ op universiteiten wordt de wetenschappelijke integriteit in ernstige mate bedreigd. Wanningen is wars van de door de Gloria Wekker’s van deze wereld gebezigde begrippen als ‘white innocence’: “Ik vind het dus kwalijk dat dat soort denken een enorm groot podium krijgt hier in Nederland”

 


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.