Over de wereldwijde Angelsaksische afbraakpolitiek: Kees van der Pijl en Peter Vlemmix

Op de puinhopen van de Angelsaksische afbraakpolitiek komt langzaam maar zeker het volk de straat op. Het einde van het kapitalisme is volgens Kees van der Pijl in zicht.
📌 U kunt CafeWS helpen ook in 2020 onafhankelijk te blijven. Ga naar onze site en doneer; Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer.
Er is naast de massale protestacties in Europa grote onrust in tal van landen, in alle werelddelen. De radicale marktpolitiek, onder het motto “gezonde economie”, leidt zichtbaar tot een enorme maatschappelijke ontwrichting. Als voorbeeld noemt Van der Pijl Zuid-Amerika. 30% van de Argentijnen leeft onder de armoede grens; er wordt honger geleden. In Chili gingen 1,5 miljoen mensen op straat. Zuid Amerika staat op kantelen.
Er heerst volgens Van der Pijl een vorm van kapitalisme waarin geen enkel klasse compromis meer opgesloten is.
Het is een type kapitalisme dat de boventoon voert en wat in staat is om de hele maatschappij in te richten naar haar evenbeeld. Het is speculatief kapitalisme, gebaseerd op de jacht naar het snelle geld, de criminele geldstromen en fiscale- fraude en ontwijking. Dat alles wordt ‘bijgevoerd’ met de quantitative easing (QE) door de centrale banken.[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.