Over duurzaamheid; Harry Starren en Pauline Westendorp

Onze gesprekken zijn vertegenwoordigd in de collectie van het Instituut voor Beeld en Geluid. Ze zijn relevant en blijven geldig voor de toekomst. Help deze toekomst met een donatie: NL23 TRIO 0390 4379 13

“Het is raar dat iedereen het met me eens lijkt te zijn.”


Pauline Westendorp (45) is sociaal ondernemer en sinds 2004 actief binnen de NEWNRG: een ondernemerscoöperatie die energieopwekkende en -besparende voorzieningen voor gebouwen ontwikkelt. Daarnaast is ze de motor achter Schoner Vervoer Toer, Wij krijgen Kippen en Zuiderlicht. De initiatieven worden binnenkort verbonden onder het merk Oranje Energie. De missie van Oranje Energie is om de Metropoolregio Amsterdam binnen 15 jaar om te krijgen op lokale duurzame energie. Daartoe moedigt de coöperatie iedereen aan om een energiestrategie te maken voor zijn of haar gebied of gebouw. Onlangs publiceerde Pauline Nieuwe Nuts. Hierin beschrijft ze aan de hand van twee recente voorbeelden – NDSM NV en gsus industries – hoe we lokale energieopwekking kunnen realiseren. Naast haar drukke bestaan is Pauline getrouwd, heeft ze twee kinderen en een hond.


[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.