Over medische ethiek, zelfbeschikkingsrecht en politiek; Esther van Fenema en Heleen Dupuis

Esther van Fenema praat met Heleen Dupuis over haar actieve leven als hoogleraar medische ethiek en VVD politicus.
📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer
Heleen Margriet Dupuis is ethicus en een voormalig VVD politicus. Van 1986 tot 1991 was Dupuis bijzonder hoogleraar geneeskunde en wijsbegeerte vanwege het Leids Universiteits Fonds, en van 1991 tot 2003 gewoon hoogleraar medische ethiek aan de Universiteit Leiden.
Van 8 juni 1999 tot 9 juni 2015 was zij lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. In de Eerste Kamer hield zij zich bezig met financiën, volksgezondheid, welzijn, sport, onderwijs, wetenschapsbeleid en hoger onderwijs. Van juni 2007 tot juni 2011 was zij eerste ondervoorzitter van de Eerste Kamer. Zij is tevens vicevoorzitter van de commissie medische ethiek van het Leids Universitair Medisch Centrum.


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.