Over schoonheid en het sublieme; Arnold Heumakers, Stefan Ruitenbeek en Kate Sinha

In dit eerste gesprek van KIRAC met Arnold Heumakers gaat over schoonheid en ‘het sublieme’. Hoe het autonome kunstbegrip is ontstaan en hoe het zich ontwikkeld heeft.
Arnold Heumaker is cultuurwetenschapper aan de UvA en publicist.

Home


KIRAC (Keeping It Real Art Critics) zijn beeldendkunstenaar Stefan Ruitenbeek en archeologe Kate Sinha. KIRAC wordt het ‘PowNews van de kunsten’ genoemd – al is KIRAC inhoudelijker en pretentieuzer. Ze misbruiken, volgens eigen verklaring het verlichtingsideaal van de dialectiek en willen in debat gaan met geduchte tegenstanders. In de praktijk pakt het helaas vaak anders uit. De confrontaties in de kunstwereld over schoonheid, begrippen en drijfveren, zoekend naar integere definities, het blijft een ideaal zonder eindpunt.
https://keepingitrealartcritics.com/

📌Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: tnv Coöperatie Weltschmerz NL23 TRIO 0390 4379 13. Https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer


[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Comments are closed here.

Logo
Meediscussiëren? Word lid!
Alleen als lid kun je reageren op artikelen. Word lid, wees onderdeel van de discussie en geniet van vele andere voordelen!
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.